3 dingen waar je aan moet denken als je een terrasverwarmer onder je overkapping wilt plaatsen

Een overkapping is een heerlijke plek, vooral in de zomer. Je kunt er de hele dag onder zitten, zelfs bij een regenbui. Wil je nog langer kunnen genieten van je overkapping? Ook als het ‘s avonds kouder wordt? Dan is een terrasheater daarvoor een uitstekende oplossing. De terrasverwarmer verwarmt de overkapping, waardoor jij het niet koud krijgt. Toch zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken als je een heater onder een overkapping plaatst. Wat die dingen precies zijn, vertel ik je in dit artikel. 

Welke terrasverwarmer is het meest geschikt

Het eerste waar je mee te maken krijgt als je op zoek bent naar een terrasverwarmer voor je overkapping is de keuze tussen een terrasverwarmer op gas of een elektrische terrasheater. Het is goed om de verschillen tussen deze twee te weten, zodat je hierin een goede keuze kunt maken. Een terrasverwarmer op gas haalt zijn warmte uit een aangesloten gasfles. Hierdoor is de terrasheater een stuk flexibeler, maar ook vaak groter dan een elektrische versie. De elektrische terrasverwarmer verwarmt op elektriciteit, waardoor hij aangesloten moet worden op stroom. Wanneer je een heater zoekt voor onder een overkapping, kun je het beste kiezen voor een elektrische. De versie op gas kan ook, maar dan dien je wel voldoende ruimte te houden tussen de heater en het dak.  

Kijk goed naar het warmtebereik

Een heater is bedoeld om zijn omgeving te verwarmen zodat je er aangenaam kunt vertoeven. Toch is niet iedere terrasverwarmer even geschikt. Bepaal daarom altijd eerst hoeveel oppervlak je wilt verwarmen (oftewel hoe groot je overkapping is). Vervolgens dien je te kijken naar het vermogen van de heater. Vaak staat hierbij hoeveel m2 de heater kan verwarmen. Het is wel belangrijk om je te beseffen dat het gaat om een halfopen ruimte, waardoor de warmte wellicht sneller vervliegt. 

Zorg voor de juiste aansluiting

Heb jij een stopcontact onder je overkapping? Dat is een must voor een elektrische terrasverwarmer. Deze moet immers toegang hebben tot stroom om te kunnen verwarmen. Wil je graag een elektrische heater, maar heb je geen stopcontact? Dan zul je deze moeten creëren. Als alternatief kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een terrasverwarmer op gas. Hierbij moet je wel bedenken dat je een gasfles moet kopen om de heater te laten werken. Denk ook aan de afvoer van de gasflessen als ze leeg zijn.