Bedrijfspand laten bouwen? Hier moet je op letten

Groeit jouw bedrijf uit zijn jasje? Dan denk jij er vast ook over na om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen. Dat is meestal een teken dat het goed gaat met je bedrijf en dat je je dromen aan het waarmaken bent. Echter is het laten bouwen van een nieuw bedrijfspand niet zomaar iets en moet je over sommige keuzes goed nadenken. Om jou een handje te helpen hebben wij de belangrijkste punten onder elkaar gezet. 

Werk met een betrouwbare partij 

Het is allereerst belangrijk om alleen een samenwerking aan te gaan met een Bouw bedrijf die bekend staat als betrouwbaar en veel ervaring heeft met het bouwen van bedrijfspanden. Er zit veel geld in het bouwen van een bedrijfspand en je wil dan natuurlijk niet te maken krijgen met financiële tegenslagen. Als er grote fouten worden gemaakt, kan de planning in de soep lopen of kan de aannemer ervandoor gaan. Ga daarom niet zomaar met iedereen in zee, en geef als het nodig is iets meer geld uit aan betrouwbaarheid. 

Denk aan duurzaamheid 

Als je dan toch een nieuw pand gaat bouwen, kun je net zo goed meteen denken aan de duurzaamheid. Probeer dus zeker om jouw nieuwe pand zo duurzaam mogelijk te maken. Dit leidt in eerste instantie misschien tot hogere kosten, maar zal op lange termijn leiden tot energiebesparing. Dit betekent dat de kosten zich vanzelf zullen terugbetalen. Het is in deze tijd extra belangrijk om duurzaam te denken, dus het duurzaam bouwen van jouw bedrijfspand zal zeker worden gewaardeerd. Laat dus zonnepanelen aanbrengen op het dak en investeer in goede isolatie en warmtepompen. Plaats ook een aantal laadpalen voor elektrische voertuigen op de parkeerplaats. Probeer deze kansen te pakken, want later aanpassen kost toch echt nog meer geld.

Kies voor de juiste locatie 

Niet geheel onbelangrijk is het kiezen voor de juiste locatie voor jouw nieuwe bedrijfspand. Vergeet hierbij niet om rekening te houden met factoren als de bereikbaarheid van jouw pand, de toekomst van het terrein waarop jij jouw pand laat bouwen en welke toekomstvisie je hebt. Dit zijn zaken waarmee je zeker rekening moet houden. Daarnaast is het ook altijd goed om verder te kijken dan je huidige bedrijfsvoering alleen, omdat een nieuw pand veel mogelijkheden en inzichten kan bieden. Je hebt nu nog alle vrijheid om bepaalde keuzes te maken, dus denk hier goed over na. Wij weten in ieder geval zeker dat jij samen met het juiste team al je ambities waar kan laten maken!