De aanschaf van verschillende soorten boren

Boren is iets dat in erg veel situaties nodig is. Als u beschikt over een boormachine dan bent u al goed op weg. Toch komt u nergens zonder de juiste boor. Zo is elke boor geschikt voor ander materiaal en voor een andere klus. Er zijn zo veel verschillende soorten boren dat men soms de bomen door het bos niet meer ziet. In deze blog wordt hopelijk een stuk meer duidelijkheid gecreëerd. Waar moet op gelet worden als u een boor wilt aanschaffen? Welke soorten boren zijn er allemaal? Hoe weet ik of ik de goede boor heb? Hopelijk worden in deze blog de antwoorden op deze vragen geboden.

Houtboor

De houtboor is de eerste boor die behandeld zal worden. Deze boor is zoals de naam al zegt geschikt voor het boren in hout. Een houtboor is te herkennen aan het centerpunt. Dit is een punt wat op het materiaal gezet kan worden zodat in een rechte lijn geboord kan worden. Er zijn verschillende soorten houtboren. Zo heb je de slangenboor, deze is geschikt om diepe gaten te boren. De forstnerboor is geschikt om ondiepe ronde gaten te boren, deze hebben dan een vlakke bodem. Met de speedboor kunnen snel diepe gaten geboord worden. De laatste houtboor die behandeld wordt is de verzinkboor, deze kan gebruikt worden om eerder geboorde gaten te bewerken. Dit verschillende voorbeelden van houtboren. Het is van groot belang dat hier van tevoren onderzoek gemaakt wordt. Welke klus heb ik? Dan heb ik deze boor nodig.

Betonboor

Een betonboor is gemaakt van hard staal. Dit zorgt ervoor dat een betonboor door erg hard materiaal kan boren. Als u een betonboor wilt kopen dan zal er op verschillende dingen gelet moeten worden. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten en maten betonboren. Sommige betonboren zijn 200mm, andere zijn 600mm. Daarnaast past niet elke betonboor op elke boormachine. Er zijn verschillende betonboren die verschillende aansluitingen hebben. Deze aansluitingen passen niet op elke boormachine. Voordat er een boor gekocht wordt zal er dus eerst gecontroleerd moeten worden of de boor op uw boormachine past. Als dit niet het geval is, dan zal er een boor gevonden moeten worden waar dit wel het geval is.