De drie beste redenen waarom jij vandaag nog een elektrische takel moet aanschaffen

Er werken veel mensen in de logistiek, maar ook verschillende soorten mensen. Je hebt de mensen van kantoor, de mensen van het magazijn, de mensen van de ICT en nog veel meer. Maar de mensen van het magazijn, die moeten natuurlijk het zware werk verrichten met de heftrucks en ook alles omhoog takelen met hun handen. Gelukkig is de technologie zo ver dat er een elektrische takel is ontworpen, om zulke mensen te helpen. Maar waarom zouden ze dat willen? Daar kom je achter in deze blog.

Je hoeft niet meer het zware werk te verrichten

Als je werkt met een normale takel, weet je hoeveel werk dit kan zijn voor een persoon. Al zelfs doe je het met meerdere personen, het blijft een zware klus. Maar juiste door een elektrische takel, neem je het zware gedeelte van deze klus van je schouders af. Je hoeft niet meer alle zware dozen en producten erop te liggen en ook nog eens te tillen. Dit scheelt jou ook weer rugklachten. Het is een echte win-winsituatie voor jou als medewerker en voor de ondernemer.

Het is veiliger dan een normale takel

Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal jaar geleden dat meer dan de helft van de ongevallen in een magazijn kwam door een normale takel. Als je zelf de takel niet goed hebt vastgemaakt of een stap bent vergeten, kan dit fataal zijn voor de producten en misschien zelfs voor een collega. Met een elektrische takel is dit een stuk veiliger. Als er iets mis is, gaat de takel niet eens beginnen met dingen omhoog halen. Hij gaat pas verder, totdat het zeker is dat het goed zit.

De productiviteit gaat omhoog in het bedrijf

Niet alleen is het fijn voor je rug dat je niet meer zelf de zware dingen hoeft te tillen. Maar ook gaat de productiviteit in het bedrijf omhoog. Vroeger moesten meerdere werknemers bij een takel staan om te kijken of alles goed verliep. Nu hoeft er maar één persoon bij te zijn, terwijl de rest zijn taken afmaakt.