De verschillende mogelijkheden met een steigerbuis

Als we aan een steigerbuis denken, dan denken we al snel aan grote steigers die bij een constructie staan. Deze buizen hebben echter nog veel meer in petto dan alleen op constructie gebieden. In dit artikel laten we je zien hoe jij creatief om kan gaan met een steigerbuis en hoe jij dit materiaal kan verwerken in vrijwel ieder huis en tuin project.

Wat is een steigerbuis

Een steigerbuis is, zoals de naam al verklapt, een buis die oorspronkelijk gemaakt is om steigers mee op te bouwen. Deze buizen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, waaronder staal en aluminium. Door de jaren heen is de duurzaamheid en kracht van dit product keer op keer bewezen. Het is dus niet gek dat men op zoek is naar meer manieren om dit product toe te passen. Als je aan een steiger denkt, dan denk je al snel aan grote stellages en dikke buizen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg plekken waar jij een steigerbuis op maat kan laten maken. Door een op maat gemaakte buis samen te stellen, heb je zelf controle over de dikte, de grootte en zelfs de afwerking van de buizen. Dit geeft toegang tot enorm veel mogelijkheden, die wij in dit artikel verder gaan uitlichten.

De best leverancier voor steigerbuizen

Voordat je jouw creativiteit kan laten werken, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een plek waar op maat gemaakte buizen worden geleverd. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar buizen voor op de constructie of voor een huis en tuin project, je wilt dat jouw buis wordt afgestemd op jouw benodigdheden. Gelukkig is dat bij Steigerbuisstunter geen enkel probleem. Hier maken ze alle steigerbuizen op maat, aan de hand van jouw bestelling en jouw beschrijving. Hierdoor kan je echt los gaan in de manier hoe jij jouw steigerbuis wilt toepassen. Mocht je het materiaal interessant vinden, maar zelf niet goed weten hoe je het in jouw huis kan toepassen, dan helpen wij je graag verder met inspiratie.

De verschillende afwerkingen

Een steigerbuis staat bekend om zijn sterke karakter. Net zoals bij de steigers, bouw je gemakkelijk een hele constructie aan de hand van een paar buizen en koppelingsstukken. Het is daadwerkelijk zo simpel. In en rondom jouw huis ben jij wellicht ook op zoek naar manieren om jouw huis een stoere uitstraling te geven. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een steigerpijp toe te passen op verschillende manieren. Maak bijvoorbeeld een uniek onderstel voor jouw houten eettafel met behulp van de buizen of maak een stoere kapstok met een dunne buis. Doordat het materiaal geschikt is voor buiten kan je het ook gebruiken om een overkapping te plaatsen aan jouw woning of om een hekwerk te maken rondom jouw erf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wist dat er ook zwarte steigerbuis kopen vandaag de dag ook simpel online kan? 

Steigerbuizen in jouw interieur

Aangezien de mogelijkheden van steiger in jouw interieur eindeloos zijn, is het belangrijk om goed te bepalen wat voor materiaal jij nodig hebt voor jouw specifieke uitwerking. Een onderstel van een keukentafel zal namelijk meer stevigheid nodig hebben dan een onderstel van een bijzettafel. Voor de een wil je wellicht gebruik maken van staal en voor de ander wellicht voor aluminium. Gelukkig is het allemaal mogelijk bij de bovengenoemde leverancier. Vraag vrijblijvend een offerte op en start vandaag nog jouw steigerbuis project.