De voordelen van een systeemplafond

Een systeemplafond is vaak te zien in kantoorgebouwen, fitnesscentra en schoolgebouwen. Grote (bedrijfs)panden maken vaak gebruik van deze oplossing, omdat het veel voordelen biedt ten opzichte van een ‘normaal’ plafond. Maar welke voordelen zijn dit precies? We zetten er een aantal op een rijtje.

Het helpt de akoestiek in de ruimte
Een goede akoestiek is belangrijk in elke bedrijfsruimte. Niemand wil graag in een galmende ruimte aan het werk zijn en dus is het fijn als de akoestiek een beetje in orde is. Systeemplafonds met dikke plafondplaten zorgen voor een verbetering van deze akoestiek, waardoor je minder last krijgt van harde, maar ook holle geluiden. Systeemplafonds dragen dus goed bij aan de manier waarop je geluiden hoort.

Het werkt bekabeling weg
Omdat een systeemplafond wat dieper ligt dan een ‘normaal’ plafond, is er wat ruimte over boven de plafondplaten. Deze kunnen uitstekend gebruikt worden om kabels weg te werken. Kabels kunnen voor een rommelig voorkomen zorgen, wat je natuurlijk liever niet hebt in een kantoor of andersoortige bedrijfsruimte. Door deze kabels netjes weg te werken in het systeemplafond, creëer je een stuk netter ogende omgeving, waar kabels niet te zien zijn.

Het is makkelijk te herstellen bij eventuele schade
Omdat een systeemplafond bestaat uit verschillende plafondplaten, zijn de verschillende onderdelen eenvoudig te vervangen. Het kan altijd gebeuren dat het plafond wat schade oploopt. Dat kan op allerlei manieren gebeuren, maar het belangrijkste is, dat deze schade zo eenvoudig mogelijk te herstellen is. De plafondplaten van een systeemplafond komen hierbij uitstekend van pas. Je kan eenvoudig een plaat verwijderen en vervangen voor een nieuwe.

Verlichting kan overal geplaatst worden
Die plafondplaten hebben overigens nog veel meer voordelen. Naast de vervangbaarheid, is bieden ze ook de mogelijkheid om overal waar je wil verlichting op te hangen. Je verwijdert simpelweg een plaat, die je vervangt voor de verlichting. Zo kan je de verlichting ook altijd afstemmen op de inrichting van je kantoor, ook als je regelmatig de vaste plekken van medewerkers verplaatst.

Het is goed te betalen
Systeemplafonds bestaan uit relatief goedkope materialen, die eenvoudig te installeren zijn. Dit maakt deze plafonds prima te betalen, zowel op basis van het materiaal als de manuren. Dus wie zoekt naar een systeemplafond in Gelderland, weet dat hiervoor niet de hoofdprijs betaald hoeft te worden. Het maakt deze plafonds bijzonder bereikbaar voor menig kantoor, school, of andersoortig pand.

Ze komen in verschillende soorten en maten
Systeemplafonds komen in allerlei soorten en maten. Plafondplaten met reliëf, plafondplaten van verschillende groottes, plafonds die juist wat dieper liggen dan andere plafonds, het kan allemaal. De diversiteit van deze plafonds betekent dat er altijd voor iedereen wel wat wils is. Systeemplafonds zijn er voor elk bedrijf, elke school, maar ook elk zwembad of elk ander groot pand. Dus wie zoekt naar een goede aankleding, die makkelijk te herstellen is bij schade en waar verlichting eenvoudig te verplaatsen is, hoeft niet ver te zoeken. Systeemplafonds zijn er voor iedereen.