Draagarmstelling: wat is het precies?

Steeds meer bedrijven zoeken naar grote ruimtes voor magazijnen. Dit komt doordat de e-commerce branche alleen maar aan het groeien is en hierdoor worden alleen maar meer spullen besteld. Het inrichten van een magazijn is heel belangrijk en dit moet op een goede manier gebeuren. Het magazijn moet efficiënt ingericht worden, zodat de werknemers er ook goed gebruik van kunnen maken. In een magazijn wordt altijd gebruikgemaakt van stellingen en je hebt een hoop verschillende stellingen. Iedere stelling is weer voor wat anders te gebruiken en heeft andere functionaliteiten. Een draagarmstelling kan bijvoorbeeld heel erg handig zijn in magazijnen waar ook heftrucks worden gebruikt.

 

Draagarmstellingen zijn dus zeer geschikt voor magazijnen waar ook heftrucks rijden. Deze zijn met name geschikt voor de opslag van zware producten. Door de open ruimtes tussen de draagarmen is het eenvoudig om met een heftruck een product in de stelling te plaatsen. Hierbij hebben we het natuurlijk altijd over een pallet. Een draagarmstelling wordt ook vaak gebruikt voor het opslaan van planken of buizen. Maar in welke sector is het nu handig om deze stelling te gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er echt alles over te weten komt.

Bouwsector

In de bouwsector kan het heel erg handig zijn om een draagarmstelling te hebben in jouw magazijn. Het is altijd verstandig om er meerdere te hebben, zodat je alle buizen en planken kunt bewaren. De meeste bouwbedrijven maken gebruik van deze stellingen en hebben hiervoor ook de heftrucks. Het is wel belangrijk om te kijken wat jouw bouwbedrijf precies nodig heeft. Je wilt namelijk niet te veel stellingen kopen en er achteraf achter komen dat je niet alles nodig hebt. Stellingen zijn namelijk heel erg duur, vooral als je het hebt over een draagarmstelling.

Draagarmstelling op maat

Als je stellingen wilt plaatsen in jouw magazijn, moet alles natuurlijk wel goed passen. Wanneer jij een draagarmstelling wilt plaatsen, is het van belang dat deze precies goed past. Dit betekent dat je alles goed moet opmeten en ook een goede aanbieder moet uitkiezen. Je wilt namelijk een aanbieder vinden die ook alles op maat voor jou kan maken. Een specialist kan dan eventueel langskomen om alles te controleren en ook de stellingen de plaatsen. De stellingen moeten namelijk goed gemonteerd worden, anders is de kans groot dat de stelling het niet kan houden. Hierbij is het ook van een groot belang dat de stelling van een hoge kwaliteit is, zodat deze ook een lange tijd mee gaat.

 

Vergelijk daarom de verschillende aanbieders met elkaar en zoek stellingen uit van een hoge kwaliteit. Daarnaast kan het ook handig zijn om naast een draagarmstelling te kijken naar andere stellingen. Je kunt bijvoorbeeld doorrolstellingen kopen, maar ook stellingen voor pallets. Zoek daarom een aanbieder uit, die meerdere soorten stellingen heeft. Hierbij is het natuurlijk ook handig dat de aanbieder het op maat voor jou kan maken. Je weet op deze manier zeker dat de stellingen ook in het magazijn passen.