Een dakkapel laten plaatsen

Er zijn een hoop verschillende verbeteringen aan woningen waar mensen voor kiezen. De ene kiest voor een uitbouw van de keuken of voordeur en de ander neemt een uitbouw op een van de hogere verdiepingen. Bijvoorbeeld in de vorm van een dakkapel. In deze tekst gaan we dakkapellen in Bergen op Zoom eens onder de loep nemen. Waarom is het een goede keuze om te gaan voor een dakkapel en wat zijn de bijkomende voordelen? Voor we dat gaan vertellen, is het eerst handig om te kijken wat een dakkapel precies is.

Wat is een dakkapel precies?

Een dakkapel is dus een uitbouw van de woning. Hierbij wordt er gekozen om een schuin dak uit te bouwen. Het betreft dus bijna altijd de zolder die groter wordt gemaakt. Bij een dakkapel wordt als het ware het dakraam naar buiten uitgebouwd. In plaats van een schuin raam, wordt dit vervolgens een recht raam. Hierdoor ontstaat er dus ruimte tussen de beide balken van het schuine dak. Het is bij een dakkapel mogelijk om te kiezen voor een enkele dakkapel of een dubbele. Bij een dubbele wordt het dak dan ook aan beide kanten van de schuine kanten uitgebouwd. Aan beide dakramen wordt dus een uitbouw geplaatst die er voor zorgt dat het dak uitgebouwd wordt. Maar waarom kiezen mensen eigenlijk voor deze manier van uitbouwen?

Waarom een dakkapel laten plaatsen?

De grootste reden is vaak het gebrek aan ruimte. Een zolder met twee schuine daken heeft vaak als bijkomst dat er weinig ruimte aanwezig is in de kamer. Met een dakkapel wordt het mogelijk om de zolder te gebruiken als volwaardige kamer. Er ontstaat veel meer ruimte wanneer het dak aan een of aan beide kanten wordt uitgebouwd. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de kamer veel lichter wordt. De kleinere dakramen worden vervangen door grotere ramen en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat er veel meer licht naar binnen kan komen. Daar komt als laatste bij kijken dat de woning hierdoor natuurlijk ook veel meer waard wordt. Mocht het gaan om een koophuis dan is het directe gevolg dan ook dat de woning meer geld op zal leveren en dus ook meer waard wordt wanneer de woning verkocht zal worden.

Tot slot

Een dakkapel is dus een simpele en effectieve manier om een woning uit te bouwen. Hierdoor is er meer ruimte en licht in de kamer en wordt het dus mogelijk om de kamer als volwaardige kamer van de woning te gebruiken.

Bron: Aannemersspot