Een topmatras van koudschuim

Een topmatras die van koudschuim is gemaakt, wordt van het materiaal polyurethaan gefabriceerd. De cellen van koudschuim bevatten een open structuur en dit zorgt ervoor dat bij het uitoefenen van druk het koudschuim lucht en vocht doorlaat. Door die open structuur is een koudschuim topmatras dus niet alleen veerkrachtig, maar het beschikt ook over een goede ventilatie. Ook zorgen die cellen ervoor dat het matras altijd koel blijft. Niet verwonderlijk dus dat koudschuim momenteel het luxere schuim is. Verder wordt koudschuim in meubels verwerkt als vulling.

Waarom een koudschuim topmatras?
Een koudschuim topmatras is een populaire ondergrond om de nacht op door te brengen. Niet zo raar natuurlijk want deze topmatrassen zijn gemaakt van koudschuim. Wat betekent dit? Simpel, ieder koudschuim topmatras is flexibel, biedt een goede vochtregulatie en is daarnaast ook nog eens temperatuur regulerend. Als je besluit om tot de aankoop over te gaan, dan investeer je in een duurzaam topmatras. Zweet je s’ nachts regelmatig? Dan is een topmatras van koudschuim een ideale optie door dat het temperatuur regulerend is.

Dit moet je weten
Misschien denk je dat een koudschuim topmatras koud aanvoelt, maar niets is minder waar. We begrijpen dat de naam van het topmatras enige verwarring kan geven, maar het matras heeft zijn naam te danken aan de manier waarop deze gemaakt wordt.

Het schuim wordt namelijk met een koude mal gemaakt. In de rubriek koudschuim topmatras vind je 2 subcategorieën namelijk: HR koudschuim, dit is een schuim dat vrij flexibel is. En PU koudschuim, dit schuim is harder en wordt dan ook hardschuim genoemd. Het is belangrijk dat het topmatras waar je voor kiest ook daadwerkelijk ondersteuning biedt en de juiste match is voor je.

Als je een koudschuim topmatras wilt kopen, kijk dan vooral naar de schuimdichtheid. Je betaalt misschien wel een paar centen meer voor een hoge dichtheid, maar dit brengt dan wel weer het voordeel van duurzaamheid met zich mee. Ook geldt bij een koudschuim matras de regel: hoe dichter het schuim des te groter is de veerkracht.

De dichtheid
Als je op zoek bent naar een echt goed koudschuim topmatras dan moet je bij de aankoop hiervan zeker eventjes letten op de HR-waarde. Deze waarde vertelt je namelijk precies wat jij moet weten. Als het topmatras een hoger HR-waarde heeft, dan betekent dit dat de dichtheid hoger ligt, en dat er meer koudschuim in het matras aanwezig is.