Elektrische sfeerhaarden die voor een knusse sfeer zorgen

Het ziet er altijd zo gezellig uit: een open haard. Je kan er gezellig met de hele familie bij gaan zitten in de koude wintermaanden met een beker warme chocolademelk. Een traditionele open haard is echter niet altijd even makkelijk. Niet iedereen heeft namelijk tijd om met houtblokken in de weer te gaan. Ook moet het vuur goed in de gaten gehouden worden en moet je klaarstaan als er extra hout bij moet. Bovendien heb je ook nog een plek nodig om het hout op te bergen. Niet ideaal dus. Gelukkig zijn er tegenwoordig elektrische sfeerhaarden. Deze haarden zijn net zo gezellig als de traditionele open haard, maar zullen je een heleboel werk besparen. In deze blog vertellen we je iets voor over deze elektrische sfeerhaarden. Lees dus snel verder!

Een haard met lampjes

Elektrische sfeerhaarden werken dus niet op echt hout, maar hoe werken ze dan wel? In de haard zitten 3D lampjes ingebouwd. Deze branden als echte vlammen en bewegen zelfs om het nephout heen. Zo krijg je een levensecht vlammenspel. Ook kunnen de lampjes steeds levensechte vlammen nabootsen, waardoor het verschil bijna niet meer te zien is. Doordat de vlammen eigenlijk lampjes zijn, is er dus geen rookkanaal nodig. Sommige elektrische sfeerhaarden geven een beetje warmte af. Dit komt omdat er vaak de mogelijkheid is om een verwarmingselement in de haard te laten plaatsen. De warmte die hier vanaf komt, is niet genoeg om een hele ruimte goed mee te kunnen verwarmen. Er zal een aangename warmte van de haard afkomen die zeker voelbaar is als je in de buurt van de haard bent. 

Persoonlijke elementen en toepassingen bij elektrische sfeerhaarden

Elk huis is anders en iedereen heeft een andere smaak. Daarom zijn er heel veel verschillende soorten sfeerhaarden op de markt. Er zijn inbouwhaarden en wandhaarden. Deze worden in de muur geplaatst, waardoor ze er heel strak en modern uitzien. Ook zijn er vrijstaande haarden. Deze zijn ideaal als de ruimte wat kleiner is. Ze zijn namelijk net wat kleiner en daardoor makkelijk in een hoek te plaatsen. Er zijn zelfs hanghaarden. Deze haarden, zoals de naam al doet vermoeden, hangen vanaf het plafond naar beneden. Dit zorgt voor een hele speelse, maar toch industriële uitstraling. Bovendien is er soms de mogelijkheid om zelf de nephout set of achterwanden uit te kiezen. Zo kan je de haard bijna helemaal zelf ontwerpen.

Het plaatsen van elektrische sfeerhaarden

Ook het plaatsen van een elektrische haard gaat over het algemeen heel erg makkelijk. Voordat je een inbouwhaard gaat bestellen, is het verstandig om eerst je muur te laten controleren. Zo weet je zeker dat de muur sterk genoeg is en de haard er veilig in kan. Ook is het belangrijk om er zeker van te zijn dat er geen brandbare objecten in de buurt zijn. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het makkelijkste is om de haard met meerdere personen te installeren. Volg vervolgens de handleiding stap voor stap en voilà de haard in geplaatst.