Het belang van goede documentatie in een bouwproject

In bouwprojecten heb je te maken met enorm veel verschillende vormen van documentatie. Je werkt met tientallen verschillende bestanden, die allemaal nodig zijn om het project goed te laten verlopen en het proces bij te houden. In het verleden was het lastig om deze documentatie goed op te slaan, maar tegenwoordig kan je prostream.app gebruiken om alles goed bij te houden.

Bestanden

Dagelijks heb je diverse bestanden nodig wanneer je aan een bouwproject werkt. Je hebt dan ook verschillende bronnen van informatie nodig om een goed resultaat neer te zetten. Hierdoor is het wel handig wanneer iedereen toegang heeft tot de bestanden die hij nodig heeft. Met een goed Document Management Systeem als Prostream is dat het geval.  Alle bestanden worden op een centrale plek opgeslagen en iedereen heeft toegang tot wat die nodig heeft.

Versiebeheer

In het verleden zagen we vaak dat mensen bestanden in een drive zette en vervolgens downloadde om erin te werken. Het nadeel hiervan is dat verschillende mensen in dezelfde versie van een document gaan werken en dit zelf opnieuw opslaan. Dit resulteert erin dat veel kostbare informatie verloren gaat en niet wordt genoteerd. Door gebruik te maken van Prostream wordt er elke keer een nieuwe versie van een bestand gemaakt. Zo werkt iedereen altijd in het nieuwste bestand en kun je terugkijken wie welke aanpassingen heeft doorgevoerd.

Alle informatie hierover vind je op ttps://www.prostream.app/