Hoe maak je de gevel goed schoon?

Het is vrij normaal dat de gevel na verloop van tijd smerig wordt door verschillende weeromstandigheden. Mos en groene alg kunnen goed op vallen en wil je natuurlijk zo snel mogelijk schoon hebben. Het is echter wel van belang om dit goed en grondig schoon te maken. Je voorkomt hiermee dat je al vrij snel weer de gevel moet schoonmaken. In deze blog leggen we je dan ook graag uit waarom je de gevel chemisch moet reinigen en daarna moet impregeneren.

Chemische gevelreiniging

Veel mensen maken de gevel vol met mos en groene aanslag vaak schoon met water. Even gemakkelijk met de hoge drukspuit of met een doek en de gevel ziet er weer als vanouds uit. Op het eerste oog is het wellicht schoon, de algen zijn niet goed verwijderd. Sterker nog, de algen leven van water en zullen met een beetje zon weer snel terugkomen. Zorg dat je de gevel chemisch reinigt zodat je de algen goed en grondig verwijderd. Met een ruim aanbod en verschillende samenstelling is er altijd wel een passende chemische gevelreiniging die geschikt is voor je gevel.  

Gevel impregneren

Nog langer genieten van een schone gevel? Ga na het chemisch reinigen van de gevel ook de gevel impregneren. Impregneren doe je pas na de schoonmaak en kun je dus niet zomaar op de gevel toevoegen. Zorg eerst dat de gevel goed schoon is waarna je het impregneermiddel kunt toepassen. Hoe werkt impregneren precies? Met impregneren breng je een soort beschermlaagje aan waardoor je gevel waterafstotend is. Dit houdt in dat beter bestand is tegen regen, vorst, harde wind en andere weertypes. Niet alleen voor een lange tijd mooier voor het oog maar ook nog eens stabieler voor de muur. We raden het dan ook zeer zeker: ga na een grondige schoonmaken de gevel impregneren.

Laat een reactie achter