Hoe weet je of jouw deurslot wel veilig is?

Veiligheid staat altijd voorop, hierin moeten we niet het beste preventieve middel vergeten: een goed slot. Soms is het moeilijk om in te schatten of uw slot wel echt veilig is. Bij Slotenmeester hebben zij de beste specialisten om u te voorzien van het beste advies en de beste sloten.

Oud slot

Er zijn meerdere manieren waarop er ingebroken kan worden, vaak kan een goed slot een heleboel al tegen houden. Je moet je slot minimaal elk decennium vervangen. Een oud slot kan namelijk voor veel problemen zorgen. Zo is een oud slot makkelijker om open te breken maar kan hij ook moeilijker dichtvallen. Hierdoor trek je de deur misschien niet goed dicht waardoor zomaar iedereen naar binnen kan lopen. Andere problemen kunnen zijn dat de sleutel er niet meer goed in draait of dat de sleutel zelfs af kan breken! Niet alleen is het onveilig om een oud slot te hebben maar u kunt ook vervelende situaties mislopen door een oud slot nu te vervangen.

Zelf-check

Een check die je ook thuis kan doen is met je bankpasje proberen de deur open te maken. Een verrassend aantal sloten kunnen op deze manier opengemaakt worden. Wees erop alert dat het iedereen kan overkomen een keer de deur niet op het nachtslot te doen. Zorg dat je in beide gevallen niet zo makkelijk de deur open kan doen, zo veranderd een keer het nachtslot vergeten, niet in een onvergetelijke toestand.

Het beste slot voor de juiste deur

Het laatste wat je in de gaten moet houden is de ligging van het slot. Heeft uw deur een raam of is er een raam in de buurt? Dan moet u een dubbelzijdig slot nemen, zo kan een inbreker niet gemakkelijk het raam openslaan en de deur van de binnenkant openmaken. Met een cilindertrekbeveiliging op je slot zal de inbreker bijvoorbeeld veel eerder afhaken. Bij Slotenmeester houden wij dit allemaal voor u in de gaten en zorgen wij voor het hoogste en veiligste kwaliteit slot. Woon je in de regio van Breda? Dan is een slotenmaker in Breda de ideale keuze voor je. Er zijn genoeg aanbieders in de omgeving die jouw probleem kunnen verhelpen.