Hoogteverstelling betonpoer

Bent u van plan een bouwwerk te plaatsen waarvan de fundering rust op betonpoeren dan is het belangrijk dat u weet hoe een hoogteverstelling voor de betonpoer werkt. Een fundering met betonpoeren staat garant voor stabiliteit en stevigheid van diverse bouwconstructies. Hierbij kunt u denken aan overkappingen, carports, schuren en tuinhuizen. Niet alleen is het belangrijk dat de staanders of palen van dergelijke constructies stevig bevestigd worden op de betonpoeren, ze moeten natuurlijk ook op de juiste hoogte kunnen worden afgesteld. Zonde dat het zorgvuldig gebouwde geraamte van een bouwwerk niet stabiel of waterpas staat. Om dit na plaatsing van een paal op de poer nog aan te kunnen passen maakt men gebruik van een hoogteverstelling betonpoer.

Wat is een hoogteverstelling voor betonpoeren

Een hoogteverstelling voor betonpoeren is eigenlijk een bevestigingsplaatje, ook wel stelplaat genoemd. Bij Betongoed zijn deze te koop, gemaakt van het oersterke RVS materiaal. Dit is bestand tegen vocht en gaat dus na verloop van tijd niet roesten. Het vierkante plaatje is in het midden voorzien van een tap of een moer, afhankelijk van de bevestiging die voor de koppeling met een betonpoer vereist is. Met dit bevestigingsplaatje kunt u een de palen van de bouwconstructie nog verstellen alvorens deze definitief met de betonpoeren worden gekoppeld.  In iedere hoek van het stelplaatje bevinden zich gaten. Met deze 4 gaten kunt u de paal stevig vast schroeven met bouten of schroeven. Wel wordt er geadviseerd om eerst gaten voor te boren in een paal of staander. Zo kan deze straks geen kant meer uit.

Een betonpoer met hoogteverstelling voor een solide fundering

Met betonpoeren maak je een stevige en solide fundering. Ze zorgen ervoor dat een bouwconstructie stevig verankerd staat in de ondergrond en door harde wind niet weg of om kan waaien. Tevens bieden ze bescherming aan de palen of staanders die erop worden gemonteerd. Met een hoogteverstelling kunt u de palen of staanders waterpas plaatsen en deze koppelen aan een betonpoer. Goedkope en stevige betonpoeren vindt u bij Betongoed in diverse afmetingen en vormen. En natuurlijk treft u op onze website ook diverse hoogteverstellingen aan tegen eveneens zeer aantrekkelijke prijzen. Wilt u meer weten over een hoogteverstelling betonpoer? Vraag het ons gerust, de betonexperts geven antwoord op al uw vragen.