Lastips

Lassen betekent het aan elkaar verbinden van twee verschillende materialen. Hierbij gaat het vaak over verschillende soorten metalen die op hoge temperatuur met elkaar worden verbonden. Bij Almond Techniek ben je bij het juiste adres voor kunststof lassen !

Beste keuze

Kunststof lassen is iets wat vaak moet gebeuren bij huizen. Allerlei materialen moeten aan elkaar gemaakt worden en daar heb je soms speciale apparaten voor nodig. Je kan niet alles aan elkaar lijmen met pritt, of aan elkaar plakken met plakband. Ook timmeren en schroeven is nou eenmaal niet altijd geschikt. Bovendien laten al die spullen resten na of lelijke afwerking: stukjes lijm, achtergebleven stukken plakband, gaten door spijkers en schroeven. Laat je kunststof lassen, dan heb je daar geen last van!

Bij Almond hebben ze dan ook alles in huis dat je voorbereid op kunststof lassen: er zijn hetelucht ls fohnes, las extruders, lasdraden, en nog veel meer. Zo haal je bij Almond de perfecte toolkit in huis om in jouw huis iets te gaan lassen. Daarnaast verhuren ze bij Almond ook lasmachines om kunststof te lassen.

Cursussen

Daarnaast biedt Almond ook cursussen aan met het oog op kunststof lassen. Dat kan verschillende intensiteiten hebben: gewoon als hobbyist, omdat je het leuk vindt om te doen en te kunnen, maar ook op professioneel niveau zijn er opleidingen tot gecertificeerd lasser. Hierbij leer je lassen op allerlei verschillende soorten kunststoffen. Uiteraard ben je bij Almond aan het juiste adres om ervaring en skills op te doen, want Almond zelf heeft al 29 jaar ervaring in lastechniek.

Om veilig te lassen is het van belang om naast te weten wat je doet middels het volgen van een cursus, ook altijd bescherming te dragen, voornamelijk in het gezicht: een zonnebril of een lashelm is zeker aan te raden. Daarnaast is het belangrijk dat je dichte schoenen aan hebt – geen slippers! Verder is het ook handig als je lashandschoenen draagt, om ook je handen te beschermen.