Magazijnbenodigdheden die niet mogen ontbreken

Wanneer je een magazijn hebt waar veel verschillende producten worden opgeslagen, is het wellicht interessant om je te verdiepen in een stapelaar of handpallettrucks. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de logistiek in jouw bedrijf een stuk soepeler gaat verlopen.

Stapelaar

Een stapelaar zal vooral interessant zijn voor de personen die nog niet zo lang een magazijn hebben en welke dus waarschijnlijk een stukje kleiner zal zijn. Met een stapelaar kun je namelijk ideaal laden en lossen in smalle gangpaden. Daarbij kan een stapelaar pallets niet alleen horizontaal, maar ook verticaal verplaatsen wat uiteindelijk zal zorgen voor meer gemak en effici├źntere opslag. Daarbij zijn ze gemakkelijk in gebruik door soepele besturing, waardoor je in smallere gebieden makkelijk kunt draaien en manoeuvreren. Wel is het uiteraard belangrijk dat de bestuurder gecertificeerd is voor het berijden van een stapelaar. Veiligheid staat namelijk voorop!

Stapelaars zijn vaak elektrisch aangedreven, waardoor er geen uitstoot is van batterij gas en hierdoor zijn ze dus mens- en milieuvriendelijk. De stapelaars worden aangedreven door elektrische loodgel batterijen en je hoeft daarom de stapelaars alleen maar aan de lader te leggen, waarna ze weer ready to go zijn.

Handpallettrucks

Handpallettrucks zal je terugvinden in elke magazijn, aangezien deze een must zijn. Hiermee verplaats jij namelijk simpel jouw zware pallets met producten. Ze zijn erg handig in gebruik door middel van het maken van enkele pompbewegingen waardoor de pallets van de grond worden getild. Hierna duw of trek je de pallets naar de gewezen locatie. Handpallettrucks zijn manueel bestuurbaar. Manueel betekent dat je alles op eigen kracht doet, maar de truck zorgt ervoor dat je niet zwaar belast wordt.

 Daarnaast heb je nog verschillen in verschillende handpallettrucks. Zo heb je bijvoorbeeld een handpallettruck met schaar heffunctie, wat ervoor zorgt dat in een handomdraai je ladingen op kunt tillen van tot wel 1000 kg zwaar.

Of denk aan handpallettrucks met een weegsysteem, welke meteen weegt hoe zwaar jouw goederen zijn. Zo hoef je ze niet constant te wegen op een speciale weegschaal, wat veel tijd zal sparen voor andere zaken.