Sleutel afgebroken in het slot? Zo los je het op!

Voor veel mensen is een afgebroken sleutel een grote nachtmerrie. In het bijzonder, wanneer je in een dergelijke situatie terechtkomt als bouwbedrijf. Een klant kan als gevolg van je handelen de woning mogelijk niet meer betreden. Wat kun je het beste doen, wanneer je te maken krijgt met een afgebroken sleutel? Zijn er mogelijkheden om een dergelijk probleem zelf te verhelpen? Enzovoorts. In dit artikel vertelt de slotenmaker uit Eindhoven je hier meer over.

De slotenmaker uit Eindhoven geeft aan dat de kans op een afgebroken sleutel zeker in de winterperiode relatief groot is. Het slot kan bevroren raken als hier wat vocht in zit. Zet je te veel kracht op de sleutel, dan breekt deze zeer waarschijnlijk af.

Zelf een afgebroken sleutel verwijderen

Vaak is het lastig om een afgebroken sleutel zelf te verwijderen. Mocht je toch een poging wagen, dan is het erg belangrijk om op te passen voor schade aan de cilinder van het slot. De cilinder is een zeer kwetsbaar onderdeel. In het ergste geval vergroot je de schade en moet de cilinder vervangen worden. Iets wat hogere kosten met zich meebrengt, dan het laten verwijderen van de afgebroken sleutel door een slotenmaker.

Gebruik olie rond de afgebroken sleutel

Om het makkelijker te maken om de sleutel uit het slot te trekken, is het raadzaam om een druppeltje olie rond de sleutel te spuiten. Zorg dat de olie de tijd krijgt om in de cilinder te trekken. Vervolgens kun je de afgebroken sleutel met bijvoorbeeld een nijptang uit het slot proberen te trekken. Ook een pincet kan handig zijn. Pas hierbij op, dat je het pincet niet te diep in de cilinder van het slot steekt. Dit zou voor onnodig veel schade aan het slot kunnen zorgen.

Gebruik een sleutel verwijderaar

Er zijn online speciale tools te vinden, waarmee het verwijderen van een afgebroken sleutel heel eenvoudig wordt. Enig nadeel hiervan, is het feit dat je de tool pas na een of twee dagen in huis hebt. Je zal dus ook via de achterdeur bij de woning naar binnen moeten kunnen komen.

Met spoed een slotenmaker inschakelen

Zoals eerder al werd aangehaald, is het vaak slimmer om een slotenmaker in te schakelen voor het verwijderen van een afgebroken sleutel. Een slotenmaker beschikt over de hulpmiddelen om de afgebroken sleutel uit de cilinder te trekken, zonder hierbij schade aan te richten aan de cilinder zelf. Mocht het de slotenmaker niet lukken om de sleutel uit de cilinder te trekken, dan kan deze de cilinder direct voor je vervangen. Op deze manier voorkom je dat je de woning alsnog niet naar binnen kunt komen.

Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoedservice aan. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Zo hoef je nooit lang te wachten, voordat je geholpen wordt bij het verwijderen van een afgebroken sleutel uit de cilinder. Mocht je ook via de achterdeur naar binnen kunnen komen, dan is dat verstandiger. Een spoedservice brengt vaak hogere kosten met zich mee dan het tijdens kantoortijden inschakelen van een slotenmaker.