Tips bij het kiezen van een keuken

Ben jij toe aan een nieuwe keuken? Wat een fijn vooruitzicht dat je straks een hele nieuwe ruimte in je huis mag inrichten. Vaak is de ruimte waar gekookt wordt de basis van je huis en is het een plek waar je veel tijd doorbrengt. Daarom is het kiezen van het juiste model en de juiste inrichting belangrijk. Keukens koop je niet elk jaar, daar moet je een aantal jaar mee doen. Daarom is het ook van belang om ervoor te zorgen dat je jaren plezier hebt van de keuken en dat de deze, als het nodig is, met je meegroeit. Heb je nu nog geen kinderen, maar denken jullie wel aan gezinsuitbreiding? Hou hier dan rekening mee bij je keuze van de keukeninrichting.

Welke vorm past bij de ruimte die je hebt?

Bij het kiezen van de juiste keuken voor jouw huis en jouw persoonlijke situatie is het handig om uit te gaan van de ruimte die je beschikbaar hebt. Als je droomt van een model met groot kookeiland en je hebt maar een kleine ruimte vrij, dan is het simpelweg niet haalbaar om een eiland te plaatsen. Maak daarom eerst een tekening van de ruimte die je hebt en kijk wat voor model daarin past. Als je twijfelt over de mogelijkheden laat je dan adviseren door een expert.

Welke stijl keuken vind je mooi?

Als je weet wat de beschikbare ruimte is die je hebt in de keuken wordt het tijd om je te verdiepen in de stijl die je mooi vindt. Hou je van een romantische, landelijke uitstraling of kies je liever een model dat tijdloos is zodat het bijdraagt aan een waardevermeerdering van je huis? Misschien wil je wel gaan voor een strak design of een moderne stijl voorzien van alle gemakken. Er is veel mogelijk en je kunt kiezen wat je zelf wilt. 

Bekijk hier de zwarte keukens van KüchenWelt

Welke functionaliteit wil je?

De functionaliteit van de keuken is misschien wel het belangrijkste om goed over na te denken. Wil je gewoon in de basis een simpele maaltijd kunnen bereiden of hou je ervan om uitgebreid te koken bijvoorbeeld? En wil je ook uitgebreid kunnen tafelen of doe je dat wel in de woonkamer? Als je een lijst maakt van alle apparaten die je wilt gebruiken dan kun je vervolgens kijken hoeveel kastruimte je over hebt.

Welke kleur en materialen wil je in de keuken?

Bij keukens kun je bij elk model kiezen uit verschillende kleuren en materialen. Hou je van een rustige kleur zoals wit of ga je voor felle kleuren of misschien wel hip zwart? Daarnaast zijn er verschillende grepen om uit te kiezen en kun je een aanrechtblad kiezen dat je mooi vindt. Of dat nou van metaal, natuursteen of hout is. Jij bepaalt. Hoe beter je weet wat je wilt hoe makkelijker het is om uiteindelijk je definitieve keuze te maken.

Bepaal het budget dat je beschikbaar hebt

Een andere belangrijke factor bij de keuze van je keuken is het budget. Bepaal van tevoren welk bedrag je beschikbaar hebt en zorg ervoor dat dat bedrag makkelijk voor je op te brengen is. Heb je een klein budget? Denk dan aan een showroom keuken van KüchenWelt!