Voor elke klus een passende graafmachine

Wanneer je graafwerkzaamheden moet verrichten, is een goede graafmachine onmisbaar. Maar wat is een écht goede graafmachine? Er bestaat niet slechts één goede graafmachine. Iedere klus is namelijk anders en daardoor is voor iedere specifieke situatie een andere graafmachine geschikt. Gelukkig is het aanbod graafmachines groot. Zo kun jij voor iedere klus een passende graafmachine gebruiken.

Lichte en compacte graafmachines

Moet je graafwerkzaamheden uitvoeren op een plek waar de ruimte beperkt is? Maak dan gebruik van een compacte graafmachine. De kleine graafmachines zijn, zoals de terminologie al doet vermoeden, heel compact. Hierdoor zijn ze geschikt voor kleine ruimtes. Binnen de categorie compacte graafmachines biedt het merk Volvo diverse varianten aan. De machines zijn allemaal compact, maar beschikken toch elk weer over andere eigenschappen. Het verschil tussen de machines zit hem vooral in het vermogen en de bakinhoud. Dus wil je een graafmachine kopen die geschikt is voor kleine ruimtes? Bedenk dan vooraf goed wat de bakinhoud en het vermogen van de machine moet zijn. Het vermogen, de bakinhoud en het gewicht is bij iedere machine namelijk weer anders.

Graafmachines voor het zwaardere werk

Zijn de graafwerkzaamheden die je moet uitvoeren zwaar en betreft het een groot terrein? Kies dan voor een graafmachine op rupsen of voor een graafmachine op banden. Deze graafmachines zijn groot, krachtig en effectief. Dankzij deze krachtige machines is de productiviteit niet alleen hoog, maar bespaar je ook nog eens brandstof. Dit klinkt wellicht wat gek. De machines zijn immers groot en beschikken over een groot vermogen. Je zou daarom verwachten dat ze juist brandstof slurpen. Maar niets is minder waar. Deze grote graafmachines van Volvo zijn door de moderne technologie namelijk heel duurzaam. Dus wil je effectief en duurzaam graven? Maak dan gebruik van de graafmachine verhuur of schaf een Volvo graafmachine aan.

Machine huren of kopen?

Als je een graafmachine nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een machine te kopen of te huren. Maar wat is een slimme keuze? Hier valt geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt namelijk af van jouw specifieke situatie. Heb jij een groot bouwbedrijf waarbij je regelmatig en op vaste basis graafwerkzaamheden moet uitvoeren? Dan kan het verstandig zijn om te investeren in goede graafmachines. Je hebt in dat geval de machines immers altijd nodig. Het is daarom vanuit praktisch en financieel oogpunt gezien handig als je de machines zelf bezit. Maar voer je slechts af en toe graafwerkzaamheden uit? Of gaat het zelfs om een eenmalige klus? Dan is het huren van een graafmachine een betere optie.