Waarom is dakbedekking belangrijk voor je woning

Waar denken we nu aan bij dakbedekking. Eigenlijk niet zo gek veel. We zien het eigenlijk alleen maar vanaf buiten en vinden het vaak maar lelijk en zelf onhandig als we het weer moeten opruimen. Maar dakbedekking is echt niet alleen vervelend, het is namelijk erg belangrijk voor elk huis. Hier zullen we kort twee redenen aanhalen waarom dakbedekking wel degelijk van belang is voor uw huis, en dus ook wat aandacht verdient.

Regen, sneeuw en hagel

Ja, natuurlijk. Iedereen weet natuurlijk wel dat dakbedekking er is voor het weren van vocht. Dakpannen zorgen bijvoorbeeld voor de afvoer van water, zodat het water zich niet opstapeld en schade kan veroorzaken. Voor platte daken zorgt Bitumen eigenlijk voor een zelfde functie. Het materiaal is namelijk waterdicht en zorgt er dus voor dat water via de dakgoten verwijderd kan worden. Maar daarnaast zorgt dakbedekking er ook voor dat uw huis geen of in ieder geval minder schade oploopt bij bijvoorbeeld hagel of harde wind. De dakbedekking is dus eigenlijk een soort beschermlaag voor je huis.

Isolatie?

Wellicht verwacht je het niet, maar dakbedekking heeft wel degelijk een isolerende functie. Ga maar na. Warmte stijgt op. Aangezien het dak natuurlijk het hoogste punt is van ieder huis kun je er dus vanuit gaan dat veel warmte verloren gaat via het dak. Door materialen als riet, dakpannen of bitumen te gebruiken, materialen die over het algemeen goed isoleren, houdt je dus veel warmte binnen. Op koude dagen betekent dat dus dat je er zowel voor zorgt dat de sneeuw niet voor waterschade zorgt en de kou niet binnentreed. Ideaal dus. Op hete dagen fungeert dakbedekking juist weer als een zonnewering. Niet te warm of te koud dus, ideaal.

Uw dakbedekking is dus essentieel voor uw huis. Is uw dak toe aan onderhoud, kijk dan eens op Eigenhuis Dakdekker, de dakdekker voor Eindhoven en omstreken.