Waarop letten bij een hoofdkussen kopen?

Een goede nachtrust is goud waard! Er zijn veel factoren die van belang zijn om een goede nachtrust te garanderen. Een van die factoren, die zeker niet onderschat mag worden, is een comfortabel hoofdkussen. Maar wat is nu precies een goed hoofdkussen? Daarover vertellen we je hier meer, zodat je de beste keus kunt maken tijdens het shoppen naar een kussen. Hiermee voorkom je nekklachten en vermoeidheid, met alle bijkomende nare consequenties voor lichaam en geest! 

Let op de ondersteuning die het kussen biedt

Een goed hoofdkussen moet lekker liggen, maar tegelijkertijd voldoende stevigheid bieden om je lichaam goed te ondersteunen. Hoe vind je zo’n kussen? Dat doe je door er op te letten dat je hoofd op het kussen in een rechte lijn ligt met je wervelkolom. Je hoofd mag op het kussen niet te veel voorover, achterover of naar de zijkant buigen. Daarbij speelt ook jouw favoriete slaaphouding een rol bij het kiezen van het beste hoofdkussen. Slaap je het grootste gedeelte van de tijd op je rug? Lig je liever op je zij? Of slaap je bijna altijd op je buik? Hieronder geven we je meer tips bij elke slaaphouding. 

Het perfecte hoofdkussen voor jouw favoriete slaaphouding

Is jouw favoriete slaaphouding op je rug slapen? Kies dan een hoofdkussen dat ter hoogte van de nek iets hoger is dan op de plek waar je achterhoofd rust. Zou het kussen op de plek van het achterhoofd té hoog zijn, dan buigt je hoofd te zeer naar voren. Is het hier te laag dan buigt je hoofd te ver naar achteren. Beide situaties zijn niet goed voor je nek. Slaap je liever op je buik? Dan is een dun kussen het beste. Houd er rekening mee dat je in deze positie je nek extra belast. Een hoog kussen, zou dit verergeren. Daarnaast kan een dik kussen ook je ademhaling belemmeren. Ben je een zijslaper? Zorg er dan voor dat je de dikte van het kussen afstemt op de breedte van je schouders. Je schouder dient tegen het kussen aan te liggen en niet erop. 

Wat dacht je van een Magic Pillow?

Hoewel de meeste mensen een voorkeur hebben voor een bepaalde slaaphouding, neemt dat niet weg dat je doorgaans tijdens het slapen talloze keren van houding verandert. Of misschien heb je niet echt een favoriete slaaphouding? Dan is het leuk om te weten dat er ook speciale kussens zijn, die zich aan elke slaaphouding perfect kunnen aanpassen. Dat lijkt wel magie! Daarom heet dit kussen ook het Magic Pillow. Wat dit hoofdkussen zo bijzonder maakt, is het speciale schuim dat voor de vulling wordt gebruikt. Je kunt bovendien de vulling naar wens aanpassen, zodat je altijd lekker slaapt op dit kussen. Voor jou geen slapeloze nachten meer, dankzij dit kussen op maat! 

Stem het hoofdkussen en matras op elkaar af!

Zoals we eerder al zeiden, hangt een goede nachtrust niet alleen af van het hoofdkussen. Denk je dat je het perfecte kussen hebt gevonden, maar komt Klaas Vaak nog steeds niet op bezoek? Dan kan het zijn dat jouw matras niet ideaal is. Zorg dus dat je het kussen en matras goed op elkaar afstemt. Laat je adviseren door een expert in hoofdkussens!