Wat doet een loodgieter precies?

Een loodgieter is eigenlijk een echte alleskunner. Een loodgieter kan je namelijk helpen met allerlei klusjes en is van vele markten thuis. Ook voor spoedklussen kan je een loodgieter inschakelen en zul in no-time van jouw probleem af zijn. Over het algemeen regelt een loodgieter installatie klusjes zoals cv-ketels, sanitair of toiletten maar ook de onderhoud van deze installaties is belangrijk om te voorkomen dat je hier problemen mee zult krijgen.

Installatie

Het grootste deel van de werkzaamheden van een loodgieter bestaat uit sanitaire voorzieningen installeren. Eigenlijk voor ieder klusje wat iets met water of gas te maken is een loodgieter van de partij. Zo kunnen zij ook de installatie van de verwarmings- of koelsystemen regelen in jouw huis zodat jouw huis altijd de perfecte binnentemperatuur zult hebben. De CV ketel monteur kan de installatie van jouw cv-ketel regelen maar kan ook worden ingeschakeld voor het onderhoud en de tuning van de cv. Het is namelijk erg belangrijk dat jouw cv-ketel goed staat afgesteld zodat hier geen problemen mee zullen ontstaan en je niet voor onverwachte problemen zult komen te staan. Bij het onderhoud van een CV ketel worden de verbrandings onderdelen grondig schoongemaakt en de radiatoren ontlucht. Sommige onderdelen worden preventief vervangen zodat de cv ketel langer mee zult gaan. De druk wordt gecheckt en er wordt gecontroleerd op lekkages.

Ontstoppingen

Ook houdt een loodgieter zich bezig met verstoppingen en hoe je deze kunt oplossen. Is jouw WC verstopt en wilt de WC ontstopper ook niet meer zijn werk doen is het vaak aan te raden om een loodgieter te bellen. Het probleem zit dan vaak in de leidingen wat een nogal ingewikkelde klus kan worden. Gelukkig is dit voor een loodgieter geen probleem. Een loodgieter is gespecialiseerd in de installatie en onderhoud van de leidingen en kan al gauw de verstopping opsporen en verhelpen. Ook bij een verstopping van de riolering kan een loodgieter de redder in nood zijn. Een verstopping van de riolering is gemakkelijk te herkennen aan een verstopt doucheputje, water dat niet meer wegloopt uit de wastafel of gootsteen en/of stinkt het huis naar riool? Dan is waarschijnlijk jouw riool ontstopt. Een loodgieter heeft dit vaak in een mum van tijd opgelost en kun je weer zorgvrij douchen en de afwas doen. Woon je in of rondom Utrecht? Schakel dan nu een loodgieter utrecht in!

Overige reparaties

Voor lekkages en vochtige plekken kan een loodgieter ook te hulp schieten. Ook buitenshuis kan je een loodgieter inschakelen; voor verstopte dakgoten deinst een loodgieter namelijk niet terug.