Wat moet je weten over puinzakken?

Op het moment dat je gaat bouwen of verbouwen spreekt het voor zich dat je daarbij altijd rekening dient te houden met een bepaalde hoeveelheid aan afval. Dat afval dient te worden afgevoerd naar het stort. Dat lijkt op het eerste zicht misschien geen enkel probleem, maar in de praktijk kan dat wel degelijk door verschillende factoren worden bemoeilijkt. In ieder geval is het een absolute aanrader om over te gaan tot het kopen van zogenaamde puinzakken. Voor deze zakken geldt dat ze speciaal zijn gemaakt om puin in te kunnen vervoeren. Dat betekent dat ze niet alleen lekker groot zijn, daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend solide waardoor ze niet snel zullen scheuren. Wil jij ook graag overgaan tot het kopen van zakken om puin in te vervoeren? Dan is het zeker en vast de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Wat zijn puinzakken precies?

Zoals in de inleiding hierboven reeds aangegeven zijn puinzakken speciale zakken die worden geproduceerd voor de bouwsector. Het spreekt voor zich dat voor dergelijke afvalzakken geldt dat ze altijd over een goede kwaliteit dienen te beschikken. Is dat niet het geval? Dan kan dat er namelijk zomaar voor zorgen dat ze komen te scheuren wanneer er een bepaalde hoeveelheid afval in wordt gestopt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voor een puinzak geldt omwille van deze reden dat ze doorgaans wordt gemaakt van het materiaal polypropyleen. Dat is niet alleen een bijzonder sterk, maar bovendien ook een zeer hoogwaardig materiaal dat zich kenmerkt door een hoge weerstand evenals een aanzienlijke duurzaamheid. 

Welke materialen kan je in puinzakken stoppen?

Wanneer je overgaat tot het kopen van speciale puinzakken zal je kunnen vaststellen dat dit echt zeer kwalitatieve zakken zijn waar je menig aantal verschillende soorten materialen in kan stoppen. Wat deze materialen betreft kan je denken aan onder meer:

  • Papier en plastic;
  • Zwaar afval;
  • Tegels die je hebt verwijderd;

Het spreekt voor zich dat voor heel veel materialen die je gaat verwijderen bij het bouwen of verbouwen geldt dat ze over een significant gewicht beschikken. Zou je ze in standaard zakken stoppen? Dan spreekt het voor zich dat dit zomaar als gevolg kan hebben dat de zakken gaan scheuren. Dat kan niet de bedoeling zijn. Door gebruik te maken van een speciale puinzak zal je met een dergelijke vervelende gebeurtenis geen rekening moeten houden.

Welke verschillende soorten puinzakken bestaan er allemaal?

Wanneer je van plan bent om een puinzak te kopen zal je kunnen vaststellen dat dergelijke zakken in tal van verschillende uitvoeringen aangekocht kunnen worden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de exemplaren die hieronder staan aangegeven:

  • Geweven exemplaren
  • Zakken gemaakt van plastic;

Bovendien zal je kunnen vaststellen dat ook het volume van de puinzakken onderling niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Heb je een grote hoeveelheid aan afval die je bij voorkeur in één keer zou willen afvoeren? In dat geval is het mogelijks interessant om gebruik te maken van zogenaamde big bags. Voor deze exemplaren geldt dat ze beschikken over een volume variërend van 1.000 tot 1.300 liter. Heb je dus grote hoeveelheden afvallen te verwerken of naar het stort te brengen? Dan kunnen deze kwalitatieve zakken je daar ongetwijfeld bij helpen!