Wat zijn goedkope landelijke keukens?

Je hebt net een nieuwe woning en je komt erachter dat de keuken aan vervanging toe is. Of je huidige keuken biedt niet meer het comfort dat je nodig hebt om een heerlijke gerecht klaar te kunnen maken. Je gaat dus op zoek naar een nieuwe keuken en uit alle stijlen waaruit je kunt kiezen heb je gekozen voor een landelijke keuken. Landelijke keukens bestaan voor het merendeel uit natuurlijke producten, zoals hout en dat zorgt vaak voor een pittig prijskaartje. Toch hoeft een landelijke keuken niet overdreven duur te zijn, maar wat zijn dan goedkope landelijke keukens? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Wat is een landelijke keuken?

Een landelijke keuken heeft een aantal bijzondere kenmerken die een keuken landelijk maakt. In een notendop houdt het in dat een landelijke keuken grotendeels bestaat uit natuurproducten. Zoals hout, composiet en graniet. Kunststof wordt voor een groot deel of compleet genegeerd. Landelijke keukens worden vaak omschreven als warm, sfeervol en robuust en ze worden vaak op woonboerderijen geïnstalleerd. Ook wanneer er de voorkeur is voor een mooie woonkeuken wordt vaak voor een landelijke keuken gekozen.

Keuzes bij goedkope landelijke keukens

Wanneer je gaat winkelen voor goedkope landelijke keukens kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Niet alleen in materialen, maar ook in kleuren. Een landelijke keuken hoeft niet bruin of wit te zijn, want je kunt ook kiezen voor een landelijke keuken in het rood, zwart of groen. Zo heb je dus enorm veel vrijheid in hoe de landelijke keuken er uiteindelijk uit komt te zien. Terwijl je ook genoeg keuze hebt in accessoires en toebehoren die jouw nieuwe keuken nog warmer en sfeervoller maken.

Houten keukenkastjes

De keukenkastjes en het keukenblok zijn van duurzaam hout gemaakt. Hout kan enorm prijzig zijn, maar er zijn mogelijkheden om voor goedkopere houtsoorten te kiezen. In goedkope landelijke keukens vind je dan ook houtsoorten die in de basis goedkoper zijn. Het skelet van een keukenkastje wordt doorgaans gebouwd van MDF of spaanplaat en afgewerkt met een andere houtsoort. Een massieve keukenkast van een bepaalde houtsoort kan de prijs alweer flink opschroeven. 

Houten accenten in goedkope landelijke keukens

Je kunt er ook voor kiezen om een keuken te laten maken met zo min mogelijk hout om de prijs te drukken, maar wel met veel houten accenten te werken. Zoals houten deurgrepen, accessoires en toebehoren. Door het gebruik van hout te beperken kan de prijs enorm dalen. Houten deurgrepen zijn in de regel ook robuuster. Dat helemaal aansluit bij de stijl van goedkope landelijke keukens!

Landelijk keukenblad van fineer

Fineer is bij uitstek de keuze voor goedkope landelijke keukens. Die doorgaans een keukenblad van natuurproducten, zoals composiet of graniet bevatten. Het is dan ook jammer dat deze natuurproducten enorm prijzig zijn. Door te kiezen voor een keukenblad met een fineer afwerking kun je de kosten van een nieuwe keuken behoorlijk drukken. Terwijl deze kwalitatief goed is en ook net zo stijlvol is als bijvoorbeeld een aanrechtblad van een natuurproduct. Goedkope keukens hoeven dus zeker niet van mindere kwaliteit te zijn.