Wel of geen schilder inhuren

Op een gegeven moment zijn we er allemaal wel op uitgekeken en het liefst wil je het 4x per jaar, voor elke jaargetijde vervangen. We hebben het hier over het interieur. Elk jaar halen we maar weer honderden euro’s aan allerlei accessoires in huis, om met de constant wisselende trends en jaargetijden mee te gaan. Je wilt immers wel dat je huis een beetje met de tijd mee gaat. Dit kun je natuurlijk gemakkelijk bereiken met behulp van de aanschaf van de zojuist genoemde accessoires. Echter wil je dit misschien soms ook totaal anders aanpakken. Zo kun je er namelijk voor kiezen om nieuw meubilair aan te schaffen, maar dit brengt vaak hele hoge kosten met zich mee. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je huis op te laten knappen/modern te maken met een nieuwe kleur op de muur of op het meubilair. Maar laat je dit uitvoeren door een schilder in Breda of kan je dit zelf? In dit artikel enkele tips voor deze keuze!

Voordelen van een professionele schilder

Het meest bekende voordeel van een professionele schilder is natuurlijk het eindresultaat. Door de keuze te maken voor een goed aangeschreven professionele schilder is de kans op een mooi geschilderd eindresultaat vaak groter dan wanneer je het zelf probeert. Bovendien is de prijs per vierkante meter naar verhouding vaak laag, behangen of stuken is namelijk vaak een stuk prijziger. Ook heeft het inhuren van een professional het voordeel dat naast kunde, de schilder vaak ook over kennis beschikt. Hiermee doelen we op de kennis voor de juiste verf. Niet elke verf is namelijk geschikt voor elke oppervlakte, waardoor je bij de doe-het-zelf klus een foute verf keuze kan maken. Ook is het inhuren van een schilder handig, wanneer je zelf weinig tijd hebt. Tot slot beschikt een professional vaak ook over het vermogen om van te voren de kosten te kunnen berekenen. Zo weet je dus van te voren waar je aan toe bent!

Nadelen van een professionele schilder

Een nadeel van het inhuren van een professionele schilder zijn naast de vaak hoge arbeiderskosten, ook de seizoensgebonden kosten die soms voorkomen. Een binnenhuis schilder (bijvoorbeeld) heeft het namelijk in de winter vaak drukker dan in de zomer. Hierdoor liggen de kosten in de zomer hoger dan in de winter. Bovendien betaal je naast de arbeidersloon ook de materiaalkosten en de kosten voor de verf zelf. Wanneer je de keuze maakt om zelf je huis op te laten knappen met je eigen kennis en kunde, bespaar je vaak tamelijk veel geld. Zo betaal je namelijk enkel de kosten voor de verf en het materiaal. De keuze voor een professionele schilder hangt dus uiteindelijk af van de keuze voor kwaliteit of kwantiteit? Waar ga jij voor?

Bron: 123verbouwen.nl