real estate agents, house, sell

Wil jij je huis verkopen? Dit moet je weten

Misschien heb jij wel een andere woning op het oog, en wil je graag je huis verkopen. Je huis verkopen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt dit zelfstandig doen, maar je kunt ook een verkoopmakelaar inschakelen. Bij het verkopen van een woning komt namelijk heel wat kijken. Je zal bijvoorbeeld een energielabel aan moeten vragen, je woning zal getaxeerd moeten worden om aan de hand van het taxatierapport een reële waardebepaling te kunnen doen, etc. Wanneer jij je huis wilt verkopen, is het raadzaam om een verkoopmakelaar in te schakelen. Zo’n een verkoopmakelaar kan je namelijk begeleiden gedurende het verkoopproces.

Het verkoopproces

Wanneer jij hebt besloten om je huis verkopen, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst zal er een waardebepaling gedaan moeten worden. Je wilt immers wel een zo hoog mogelijke prijs voor je woning ontvangen, maar het is belangrijk dat de prijs ook weer niet te hoog is. De prijs die er voor jouw woning betaald moet worden moet wel een nette prijs zijn. Daarnaast zullen er sfeerfoto’s gemaakt worden door een fotograaf. Dit zodat potentiële kopers alvast online een kijkje in jouw woning kunnen nemen. Aan de hand van de foto’s zullen potentiële kopers wel of niet interesse in jouw woning tonen. Wanneer en geïnteresseerden zijn, zullen er bezichtigingen gepland worden. Ook zal er een energielabel voor jouw woning aangevraagd moeten worden. Dit is namelijk van belang voor de geldverstrekker van de kopende partij. Met alle zaken zoals deze, kan een verkoopmakelaar je van dienst zijn. Daarnaast kan een makelaar jou ook van dienst zijn met betrekking tot het aankopen van een andere woning.

Een andere woning kopen

Zowel bij het verkopen van je huis als bij het aankopen van een nieuw of ander huis, geldt dat je dit met of zonder hulp van een makelaar kan doen. Toch heeft het inschakelen van een makelaar veel voordelen. Ook met betrekking tot het aankopen van een nieuwe of andere woning. Een aankoopmakelaar heeft namelijk een heel andere kijk op de woningmarkt dan dat jij dat hebt. Daarnaast is een aankoopmakelaar vaak eerder op de hoogte van woningen die mogelijk op korte termijn te koop zullen kopen. Hierdoor is de kans groter dat jij sneller een geschikte woning vindt. Daarnaast kijkt een aankoopmakelaar met een objectief beeld naar een woning. Wanneer jij een woning bezichtigd, heb je vaak een bepaald gevoel bij een woning. Je gevoel bij een bepaalde woning kan nog zo goed zijn, maar wanneer de woning bouwtechnisch niet in orde is, kan het zijn dat er zich vroeg of laat problemen voordoen.

Bouwtechnische staat

Een woning kan op het eerste oog nog zo leuk zijn, maar zeker wanneer het een oudere woning betreft, is het mogelijk dat de bouwtechnische staat van de desbetreffende woning niet geheel in orde is. Om ervan verzekerd te zijn dat een woning bouwtechnisch in orde is, is het mogelijk om een bouwtechnische rapport op te laten stellen door een expert. Door dit te laten doen weet je zeker of de woning die jij op het oog hebt bouwtechnisch in orde is. Dit geldt ook voor je eigen woning wanneer je graag je huis verkopen. Een makelaar kan je advies geven omtrent het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Het kan dus voor verschillende doeleinden van belang zijn om een makelaar in te schakelen. Dit geldt voor zowel de aankoop- als de verkoop van een woning. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan contact op met De Bloois Vastgoed

Laat een reactie achter