Zijn zonnepanelen interessant voor het MKB?

Zonne-energie opwekken door middel van eigen zonnepanelen is bezig aan een opmars in Nederland. Overweegt u om zonnepanelen op uw bedrijfspand te installeren, dan kunt u hier praktische informatie over zonnepanelen vinden om een weloverwogen beslissing te nemen. Op de Zonnepanelenrevolutie.nl vind je informatie voor betaalbare zonnepanelen in Groningen en vak installateurs in Friesland.

Hoe werkt het ook alweer?

Zonnepanelen benutten zonlicht en daglicht. Dit betekent dat u niet alleen energie produceert op die paar zonnige zomerdagen, maar ook op grauwe herfstdagen produceren uw zonnepanelen stroom. Zonnecellen worden over het algemeen vervaardigd uit silicium. De silicium die uit twee lagen bestaat, is lichtgevoelig en zal indien blootgesteld aan de straling van de zon energie opwekken. Fotonen absorberen de energie en hierdoor ontstaat er een elektrische spanning die via de omvormer in elektriciteit wordt omgezet. Meer informatie over de werking van zonnepanelen.

Voordelen zonnepanelen voor MKB

De reden dat zonnepanelen zo interessant zijn voor het MKB, komt door de grootte van het zonnepanelen systeem, de levensduur van de zonnepanelen, de terugverdientijd en de belasting technische voordelen.

Zonnepanelen zijn een interessante oplossing omdat ondernemers grootverbruikers zijn van energie. De zonnepanelen bieden u een manier om direct te gaan besparen op uw energiekosten. Op de lange termijn na het terugverdienen van de zonnepanelen installatie komt u zelfs in de positie dat er alleen nog maar op de installatie wordt verdient. U hoeft namelijk niet meer te betalen voor uw energie. U heeft de energie namelijk al betaald.

Een bijkomend voordeel is dat de kosten van een groot zonne-energie systeem relatief laag zijn in vergelijking met dat van een klein systeem. Dit komt door de vaste kosten die voor ieder zonnepanelen systeem gemaakt moeten worden, zoals een omvormer en de installatie door professionals.

Concrete voordelen zonnepanelen voor MKB

  • Besparen op uw energiekosten
  • Gemiddeld lagere kosten dan bij een kleine zonnepanelen systeem
  • Belasting technische voordelen voor uw MKB onderneming
  • Plek voor zonnepanelen genoeg, dus u hoeft niet te betalen voor de ruimte
  • Zelf groene stroom opwekken, dus niet afhankelijk voor energiemaatschappij
  • Zonnepanelen wekken iedere dag stroom op in Nederland, dus ook als het regent

Terugverdientijd van zonnepanelen voor MKB De terugverdientijd van zonnepanelen voor MKB is variabel en ligt aan de grootte van de installatie en de hoeveelheid zon die op de zonnepanelen schijnt. Over het algemeen is de terugverdientijd van de zonnepanelen installatie voor uw bedrijf 15-17 jaar. De reden hiervoor is dat u als bedrijf meestal 0,06€ per KWh betaald. Een particulier of klein bedrijf betaald gemiddeld 0,23€ per KWh en die heeft de zonnepanelen installatie gemiddeld binnen 7-9 jaar terugverdient. Hier meer informatie om zelf de terugverdientijd van van uw zonnepanelen systeem te berekenen.

Laat een reactie achter