Zo kun je jouw woning eenvoudig opknappen

Woningen kunnen na verloop van tuin hun frisse nieuwe uitstraling verliezen. Dat is natuurlijk niet vreemd, maar wel erg jammer. Je wilt immers thuiskomen in een mooie stralende woning. Gelukkig hoef je niet hele grote aanpassingen te doen aan je woning om er wat ‘nieuws’ van te maken. Met een likje verf, nieuwe gevelbekleding en wat aandacht voor de accessoires, kom je al een heel eind. 

De woning schilderen

Het schilderen van de woning is iets waar veel huiseigenaren erg tegenop zien. Het is dan ook een hele klus. Toch is het raadzaam eens in de vijf jaar je woning aan te pakken en met de verfkwast in de weer te gaan. Je kunt dan direct de staat van het hout van de kozijnen controleren en houtrot aanpakken. Natuurlijk is dit een klus die je ook prima kunt uitbesteden aan de professional. Je bent dan verzekerd van een goede kwaliteit verf en een deskundige aanpak. Daarnaast scheelt het natuurlijk enorm in tijd.

Nieuwe gevelbekleding plaatsen

Een andere manier om het aangezicht van je woning te verbeteren, is het plaatsen van (nieuwe) gevelbekleding. Hier zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je de gevel met hout bekleden, wat zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Het nadeel van hout, is dat het een product is dat goed onderhouden dient te worden. Ook schilderen is dan noodzakelijk. Kunststof gevelbekleding daarentegen, heeft een stuk minder onderhoud nodig. Dit hoef je niet te verven en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het enige onderhoud, is dat je de panelen zo nu en dan eens met een sopje en doekje schoon moet maken. 

Accessoires plaatsen

Ook accessoires kunnen het verschil maken. Hierbij kun je denken aan hele simpele aanpassingen, zoals een leuke tuinbank voor de (oude) stenen muur, mooie potten met bloemen en planten bij de voordeur of een nieuw nummerplaatje of naambordje aan de woning. Dit zijn kleine aanpassingen, die net even het verschil kunnen maken. Je woning straalt direct weer wat nieuws uit en leeft weer.   

Grotere verbouwingen

Natuurlijk kun je altijd nog een grote verbouwing aangaan. Denk hierbij aan een overkapping achter het huis of een carport naast je woning. Ook dat kan net even het verschil maken. En wil je meer ruimte in je woning? Ga dan voor een dakkapel, erker of laat een dakopbouw plaatsen. Niet alleen zorgt dat direct voor een nieuwe uitstraling van je woning aan de buitenzijde, ook in huis heb je er veel profijt van.